Om företaget


Renmarks Måleri AB är ett av Örnsköldsviks äldsta företag. Redan på 1800-talet började Renmarks att måla. Det var fyra generationer Renmark som drev företaget i olika former ända till 1982, då det köptes av Jan Näslund och John-Eric Ögren.


1997 var det dags för ägarbyte, eftersom dåvarande ägare kände att de ville trappa ner. Jan Näslunds systerson, Micael Berglund, gick då in och fortsatte driften av företaget.


Micael Berglund har arbetat inom måleribranschen både som målare och med administrativa sysslor. Han är tredje generationen Berglund som valt måleriets möjligheter. Farfar Jonas H Berglund var målaremästare i Nätrabygden, men tog även på sig måleriuppdrag längre bort. Bland annat målade han Sandöbron över Ångermanälven. Micaels pappa, Yngve Berglund, var under många år yrkeslärare inom måleri på Parkskolan i Örnsköldsvik.


1998 var det dags att utöka verksamheten. Renmarks Måleri köpte då upp ett lackeringsföretag, och man blev därmed ännu mera komplett inom området. Detta innebar att företaget flyttade från Strandgatan till Gesällvägen. För närvarande har företaget 21 medarbetare.


Renmarks Måleri är medlemmar i branschorganisationen Måleriföretagen i Sverige.


År 2000 vann företaget, som enda måleriföretag i Sverige, ett miljöpris för sina insatser för en bättre inre och yttre miljö.


Sedan 2001 är Renmarks Måleri AB ett AAA-företag, vilket innebär att vi har den högsta kreditvärdigheten som går att uppnå, enligt Dun & Bradstreet.
Janne och Runo Renmark
i början på 1900-talet
.